reżyseria: Phyllida Lloyd
scenariusz: Catherine Johnson
obsada: Amanda Seyfried, Meryl Streep, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgard, Colin Firth
musical, USA, 2008, 110 min
Ekranizacja popularnego musicalu Mamma Mia!. Meryl Streep zagra buntowniczą samotną matkę. Córka nigdy nie spotkała swojego ojca. Zaprasza więc, trzech potencjalnych ojcowskich kandydatów na swój ślub, konflikt wywołuje przedstawienie piosenek zespołu ABBA m in. Dancing Queen, Take a Chance on Me i The Winner Takes It All.
Niezależna i pełna temperamentu Donna (Meryl Streep) prowadzi mały hotel na idyllicznej greckiej wyspie. Kobieta samotnie wychowuje córkę Sophie (Amanda Seyfried). Dziewczyna jest szczęśliwie zakochana i zamierza wziąć ślub. Donna postanawia zorganizować tę ważną uroczystość wraz ze swymi dwiema wiernymi przyjaciółkami, z którymi tworzyła kiedyś zespół Donna i Dynamitki: praktyczną i ułożoną Rosie (Julie Walters) oraz wielokrotną rozwódką Tanyą (Christine Baranski). Kobieta nie wie, że Sophie potajemnie zaprosiła na ślub trzech gości.
Sophie, chcąc się dowiedzieć, kto jest jej ojcem, sprowadziła do Grecji mężczyzn, z którymi Donna miała romans 20 lat wcześniej. W trakcie jednej magicznej doby zakwitnie nowe uczucie, a ponadto potwierdzi się mądre przesłowie, że stara miłość nie rdzewieje.
zrodlo: filmweb.pl
DOWNLOAD
Ukryta wiadomość / Hidden message
Wiadomość została ukryta, aby ją przeczytać należy się zalogować.
Napisy
Ukryta wiadomość / Hidden message
Wiadomość została ukryta, aby ją przeczytać należy się zalogować.
...nie wiem - na trzech różnych kompach sprawdzałem i wszędzie podobnie ;-(
poza tym ja do zapisu dochodzę z innego miejsca (nie taj jak przesłałeś zrzut) - tylko na stronce po wpisaniu tekstu z obrazka i potem właśnie staje i nie dochodzi do zapisu
...cóż - będę próbował dalej ;/