Tytuł filmu "1612" to jednocześnie rok, w którym rozgrywa się jego akcja. Jest to film opowiadający o Wielkiej Smucie, czyli czasach zamętu, w jakim na przełomie XVI i XVII stulecia pogrążyła się Rosja. W latach 1610-1612 wojska polskie toczyły wojnę z Rosją i w jej konsekwencji dotarły do Moskwy. Syn Zygmunta III, Władysław, został uznany carem, a załoga polska obsadziła Kreml. Jesienią 1612 roku w Rosji ruszyło pospolite ruszenie kupca Kuźmy Minina i księcia Dymitra Pożarskiego przeciwko polskiej władzy, sprawującej rządy w tym kraju. Data pokonania Polaków uznawana jest dziś w Rosji za święto państwowe. Film Chotinienko opowiadać ma historię narodu rosyjskiego, który w tamtym okresie musiał zmagać się z licznymi kandydatami do carskiego tytułu.
Michał Żebrowski wciela się w rolę Polaka, zakochanego w głównej bohaterce. Grana przeze mnie postać jest rozdarta między uczuciem, a kuszącym wpływem władzy - powiedział nam aktor. Z tego, co udało nam się dowiedzieć od Michała Żebrowskiego film ma być rodzajem baśni, przypowieści.
Gatunek: Dramat, Historyczny , Przygodowy
Data premiery: 2007-11-01
Rosja
Reżyseria: Władimir Chotinienko
Obsada: Michaił Porieczenkow, Andriej Fiedorow, Aleksander Bałujew, Marat Baszarow, Petr Kisłow, Wioletta Dawidowskaja, Swietłana Drużynina, Michał Żebrowski, Ramon Langa, Artur Smoljaninow, Danił Spiwakowskij, Walierij Zołotuchin.
Ukryta wiadomość / Hidden message
Wiadomość została ukryta, aby ją przeczytać należy się zalogować.
Cześć wszystkim mam problem. ściągnąłem wszystkie pliki i chce je rozpakować winrarem a tu mi wyskakuje bład hasła a wpisuje gigapliki.org może mi ktoś powiedzieć co mam zrobić dzięki
nie mógł byś zrobić tak żebym mógł to pobrać przez ygoowa?
takie wypowiedzi mnie rozwalają , 2 posty a życzenia jak księżniczka ma
pliki łatwo dostępne bo wystarczy wkleić do programu
nie dlugo chyba trzeba będzie zrobić akcje na forum LENIWYM STOP
_________________ Chcesz porozmawiać o sprawach forum ?
Uzyskać pomoc ?
Miło spędzić czas ?
Wejdz na IRC